На Кіровоградщині нотаріуси вчитимуться працювати з реєстром (ФОТО)

Сьогодні, 11 лютого, у актовій залі КДПУ ім. В. Винниченка відбувся обласний семінар з державними та приватними нотаріусами Кіровоградської області.

Зустріч щодо  повноважень державних реєстраторів у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнес відбулася з ініціативи Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області та  за участі установ нотаріату.

Участь у семінарі узяли близько шести десятків нотаріусів з усієї Кіровоградщини. Присутні були ознайомлені з основними змінами у законодавстві (сфера державної реєстрації прав та бізнесу).

Казанок Олег, начальник відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, друкованих засобів масової інформації та легалізації громадських формувань,  виступив з доповіддю щодо  повноважень державних реєстраторів та навчальним матеріалом з питань державної реєстрації юридичних осіб, зокрема,фізичних осіб-підприємців. Крім того, організатори звернули увагу учасників семінару на підключення до Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Також було обговорено питання щодо передачі повноважень з державної реєстрації прав та бізнесу виконавчим  органам сільських, селищних та міських рад, райдержадміністраціям, нотаріусам та акредитованим суб’єктам; скорочення переліку документів, що подаються для державної реєстрації нерухомості та бізнесу; уніфікацію процедур державної реєстрації нерухомості та бізнесу; запровадження принципу екстериторіальності та дворівневої системи адміністративного оскарження рішень.

За словами Артема Мамченка, Першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, станом на 5-е лютого по Україні було зареєстровано 850 заяв за допомогою Державного реєстру. Тож за підсумками зустрічі, було ухвалено створити навчальні групи для нотаріусів міста й області з метою підключення до Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Довідка

Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», зокрема передбачено:

  •  здійснення реєстрації місцевими органами влади, нотаріусами та акредитованими суб’єктами;
  • уніфікація процедури реєстрації бізнесу та громадських формувань;
  • скасування процедури підтвердження відомостей про юридичну особу;
  • запровадження принципу екстериторіальності.

Більше фото тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар