Минулого року на Кіровоградщині у енергоефективність інвестовано близько 150 млн грн

У минулому році у програми з енергоефективності було інвестовано майже 150 млн грн. Про це голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив у Знам’янці під час огляду новозбудованої котельні, що опалюватиме низку навчальних закладів міста – повідомляє сайт КОДА.

Котельня, що вже працює у тестовому режимі, опалюватиме приміщення дошкільного навчального закладу «Світлячок» та місцевої музичної школи, а це – 2260 квадратних метрів. Всього на будівництво сучасної котельні було витрачено більше 800 тис. грн.

Встановлене обладнання стало гарною альтернативою дорогому газу, адже може працювати не лише на вугіллі, а й на значно дешевших енергоносіях – деревині, соломі та паливних брикетах.

Сергій Кузьменко відзначив, що завдяки запуску у Знам’янці нової котельні вдалося зняти надмірне навантаження на газову котельну, що опалювала інші освітні заклади. Наразі ця котельна працює у нормальному режимі, а споживання газу тут зведено до мінімуму.

За словами голови облдержадміністрації, загальний обсяг коштів, що минулого року інвестовані у реалізацію на території області програми з енергоефективності, становить майже 150 млн. грн.

Протягом 2015 року, у рамках зазначеного проекту, 17 об’єктів соціальної сфери (дитячі садочки, школи та ФАПи) було переведено з газового опалення на альтернативні види палива. Це, за розрахунками фахівців, дозволить щороку заощаджувати більше ніж 900 тисяч кубометрів газу.

На 2016 рік заплановано впровадити заходи з енергоефективності ще на 18 об’єктах соціальної сфери області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар