На Кіровоградщині місія ОБСЄ перевірила, чи не загрожує переселенцям мобілізація

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Цього тижня у Кіровограді побували представники місії ОБСЄ, які перевіряли стан соціального забезпечення переселенців і виконання законів України на місцях.

Як розповіла Першій електронній газеті радник Міністерства соціальної політики Світлана Томашевська, спостерігачі були впевнені, що на Кіровоградщині всі чоловіки-переселенці під загрозою мобілізації і саме це є причиною, через яку вони відмовляються ставати на облік, як ВПО.

«Я не знаю, звідки у них така інформація, але на Кіровоградщині не зафіксовано жодного випадку, коли переселенця силоміць тягнули в армію. У нас є випадки, коли мешканці Донбасу йдуть на фронт добровольцями, але, наголошую, ніхто нікого не змушує служити в Збройних Силах. І нам довелося прикласти чимало зусиль, щоб переконати в цьому спостерігачів», – зазначила радник Міністра.

Також, за її словами, представників ОБСЄ цікавило, чи діють на місцях ті зміни в законодавстві, які протягом минулого року активно приймає Уряд.

«Ми чесно зізналися, що на найнижчому рівні не все так просто, як хотілося б. Мало прийняти закон чи постанову. Необхідно ще написати до нього роз’яснення і надіслати його на місця. А доки райони не отримають ці роз’яснення (а це може бути через тиждень чи через три місяці), вони працюють по старій схемі», – розповіла Світлана Томашевська.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар