Кіровоградщина: суддя, який “пресував” євромайданівців, залишиться непокараним?

Дисциплінарна секція ВРЮ (вища рада юстиції) рекомендувала відмовити у внесенні подання на звільнення судді Бобринецького райсуду Кіровоградської області Олега Бевза. Про це повідомляє «СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА».

Нагадаємо, у січні 2014 року суддя Олег Бевз позбавив водійських прав на керування транспортним засобом місцевого активіста Олексія Цокалова, який брав участь в автопробігу на Межигір’я 29 грудня 2013 року.

Раніше ТСК з перевірки суддів побачила в діях судді порушення присяги. Однак, зараз секція ВРЮ дійшла висновку, що дії судді можна вважати дисциплінарним вчинком. Справа в тому, що Олексій Цокалов як раніше, так і сьогодні давав суперечливі показання щодо подій 29 грудня 2013 року. Так, він заявив, що хоча і брав участь в акціях Автомайдану, але за кермом власного автомобіля в той день нібито був не він. Підтвердити це він не зміг. Згідно з матеріалами кримінального провадження, яке відносно судді Бевза початку ГПУ після рішення комісії, людина, яка нібито була за кермом, за словами Цокалова, насправді в той день була вдома.

У той же час члени секції ВРЮ звернули увагу, що, виносячи рішення, суддя Бевз допустив деякі порушення. Зокрема, суддя не встановив, хто точно був за кермом автомобіля.

Однак, яким буде рішення ВРЮ сказати складно, оскільки висновок секції носить рекомендаційний характер.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар