Жителям Кіровоградщини заборгували більше 32 млн грн заробітної плати

На засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова повідомила, що станом на 1 січня 2016 року заборгованість жителям Кіровоградщини по зарплаті становить 32,3 млн грн. За даним показником Кіровоградщина посідає 12 місце у загальноукраїнському рейтингу. Загалом в Україні сума заборгованості із заробітної плати становить 1 млрд. 881 млн грн. Про це повідомляє сайт КОДА.

Детально про структуру боргів із заробітної плати, їх динаміку доповіла заступник директора департаменту соціального захисту населення Ганна Соломко. Заборгованість зафіксована на 9 територіях області. Кількість підприємств боржників у порівнянні із січнем 2015 року зменшилась з 43 до 36. Більше 22 млн. грн – борги економічно-неактивних підприємств. Близько 10 млн грн. заборгували працівникам діючі підприємства.

“Складна економічна та політична ситуація не може бути виправданням для невиплати заробітної плати. Питання її погашення є соціально-значимим, а отже обласна влада вдаватиметься й до радикальних мір для його вирішення”, – підсумувала Світлана Лобанова.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар