У Світловодську приватний банк хотів привласнити держмайна на 3 млн

Прокуратура у судовому порядку запобігла незаконному відчуженню нежитлових приміщень, ринкова вартість яких складає 2,9 млн грн, розташованих у центральній частині м. Світловодська, що по закінченню договору оренди мали перейти з держвласності у власність банківської установи. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Зокрема, господарським судом Кіровоградської області задоволено позовні вимоги прокуратури та визнано недійсним доповнення до договору оренди зазначених приміщень, укладеного між державним підприємством та банківською установою. Згідно з доповненням після закінчення терміну оренди державне нерухоме майно повинно було перейти у власність банківської установи.

Позовні вимоги прокуратури ґрунтувались на тому, що доповнення до договору оренди фактично виступало удаваним договором купівлі-продажу.  Водночас, відчуження на користь недержавних підприємств майна, що перебуває у державній власності, здійснюється виключно шляхом приватизації, а право продажу майна належить тільки його власникові.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар