Кому належать автовокзали Кіровоградищини?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Понад 80% ринку області контролює фірма, приписана у гнізді Табалових. ТОВ «Кіровоградавтотранс» є власником 18 з існуючих в Кіровоградській області 22 автовокзалів. Про це йдеться у відповіді на інформзапит «Наших грощей» першого заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Коваленка.

Так, у власності підприємства знаходяться усі офіційні (див. таблицю) автостанції крім чотирьох: автовокзалів Вільшанки, Компаніївки, Новоархангельська та Помічної. Їх власниками місцеві фізичні особи-підприємці. Станційний збір на автостанціях ТОВ «Кіровоградавтотранс», погоджений Кіровоградською ОДА, коливаєтьсявід 12 до 18%.

Майже всі приміщення автовокзалів викуплені власниками, лише 20% з них знаходяться в оренді.

ТОВ «Кіровоградавтотранс» було сворено в квітні 2013 року, її засновником та керівником є Ольга Литовка. Фірма зареєстрована у Кіровограді по Олександрійському шосе, 1. Це адреса місцевого атвовокзалу. За цією ж адресою зареєстровані також підприємства ПП «Домініон-Зембуд» та ПП «Спорт-Інвест», співвласниками котрого є екс-нардеп, а нині депутат Кіровоградської міської ради від партії «Наш край» Андрій Табалов та його мати Людмила Табалова.

Крім того за цією ж адресою розміщено ПАТ «Кіровоградавтотранс» котре має з ТОВ «Кіровоградавтотранс» ще й один стаціонарний номер – (0522)24-79-85. Трохи більше 23% акцій ПАТ «Кіровоградавтотранс» належить ПП «Домініон-Зембуд», ще 70% трьом пов’язаним з сім’єю Табалових фірмам.

Нагадаємо, сім’ї Табалових, крім інших бізнес-активів, належить один з найбільших ринків Кіровограда – «Привокзальний» та земельна ділянка площею 1,69 тис кв м в історичному центрі міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар