У Кіровограді неповнолітному продали алкоголь, яким він отруївся

Кіровоградські поліцейські клопотатимуть про позбавлення ліцензії торгівельного закладу, де алкоголем отруїлася дитина. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Сектору комунікації ГУ Національної поліції області.

15-річний хлопчик перебував в обласному центрі без батьків. Продавець закладу з незрозумілих причин не перевірила у «відвідувача» документів і відповідно не з’ясувала його вік.

Попри нагадування про заборону продажу особам до 18 років алкогольних напоїв та тютюнових виробів, які розміщені у кожному торгівельному закладі, де здійснюється їх реалізація, на жаль, дорослі не завжди дотримуються цих обмежень.

Так сталося і 28 січня поточного року в місті Кіровограді. До відділу поліції надійшло повідомлення по лінії «102» від заявника, який не представився. Чоловік повідомив, що бачив на тротуарі хлопця приблизно років 14, якому, ймовірно, зле.

На місце пригоди також було викликано карету швидкої медичної допомоги. Лікарі дитячої обласної лікарні негайно госпіталізували пацієнта до реанімаційного відділення. Як з’ясувалося, він опинився у тяжкому стані через отруєння алкоголем.

Поки медичні працівники боролися за життя неповнолітнього, правоохоронці встановили його особу та хронометраж подій дня, які ледве не закінчилися трагедією.

Так, 15-річний мешканець одного з сіл Кіровоградського району приїхав до обласного центру без батьків. Згодом в одному з закладів відпочинку придбав алкоголь.

Факт продажу алкогольного напою хлопцю продавець заперечувати не стала. Стосовно особи працівниками поліції було складено адміністративні матеріали за ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами». За неналежний догляд за неповнолітнім сином відповідати доведеться і його батькам, байдуже ставлення яких ледве не призвело до серйозних наслідків.

Крім того, правоохоронцями підготовлено матеріали на розгляд адміністративної комісії, після чого буде вирішуватися питання щодо позбавлення ліцензії на здійснення торгівлі алкоголем торгівельного закладу.

А працівники поліції вкотре звертаються до усіх представників торгівлі із закликом, не йти на «угоду» зі своїм сумлінням. Адже, продаючи спиртне та цигарки неповнолітнім, необхідно пам’ятати, що хтось може «заробити» гроші і на вашій дитині.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар