У деяких районах Кіровоградщини учнів 1-4 класів годуватимуть безкоштовно

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 1 лютого, під час апаратної наради в КОДА керівник обласного департаменту освіти Володимир Таборанський повідомив, що у січні всі учні 1-4 класів шкіл області харчуються безкоштовно. 
Як зазначив чиновник, це відбувається всупереч рішенню уряду, яким передбачено на 2016 рік лише безкоштовне харчування дітей 1-4 класів з числа пільгових категорій. Кошти на забезпечення безкоштовного харчування всіх дітей початкової школи виділяються з місцевих бюджетів та коштів спонсорської допомоги.

“За дорученням голови ОДА до уряду було направлено лист, що ми маємо законні підстави продовжувати безкоштовно харчувати всіх дітей 1-4 класів”, – повідомив Таборанський. Як він розповів, таких дітей в області 36 747 осіб.
На даний момент є території, які вже передбачили кошти на це. Зокрема, Вільшанський, Гайворонський, Кіровоградський, Компаніївський, Новгородківський, Новомиргородський, Новоукраїнський, Світловодський, Устинівський райони та Маловисківська територіальна громада.

У деяких районах віднайдено кошти на безкоштовне харчування дітей 1-4 класів на півроку. Керівники цих територій працюють над тим, аби віднайти повноцінне фінансування на весь навчальний рік.

Водночас є райони області в яких питання харчування дітей початкової школи не вирішено. З деякими з них голова Кіровоградської ОДА зв’язався прямо під час наради. Очільник Бобринецької РДА запевнив, що у його районі діти 1-4 класів як харчувались безкоштовно, так і будуть. “Кошти на це ми віднайдемо у бюджеті району та зі спонсорської допомоги”, – запевнив він.

А от в Ульяновській РДА з цим питанням складно. Як повідомив голова району, наразі коштів на безкоштовне харчування дітей 1-4 класів не віднайдено. Він отримав завдання від Сергія Кузьменка розібратися з цим питанням.

Щодо вартості дитячих сніданків, то найбільше коштів на харчування дітей спромоглися виділити в Олександрійському районі – 11 грн. Найдешевші сніданки школярам пропонують у Кіровограді і Знам’янці – по 5 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар