На Кіровоградщині зафіксовано найвищий темп приросту захворюваності на грип і ГРВІ

У Кіровоградській області зафіксовано один з найвищих темпів  приросту захворюваності на грип і ГРВІ. Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Державна санітарно-епідемічна служба України інформує, що за добу 25 січня всього в Україні зареєстровано 85 502 звернень по медичну допомогу через захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.  Близько половини звернень – 40 195, стосувалися  дітей.

«У порівнянні із даними за попередню добу кількість звернень збільшилась на 81,8%, –  зазначає Святослав Протас, т.в.о. Голови Держсанепідслужби, головного державного санітарного лікаря України. – За понеділок найвищий темп приросту захворюваності на грип і ГРВІ зафіксовано у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, Чернівецькій областях та місті Києві. У порівнянні із минулою добою, захворюваність йде на спад у Волинській, Луганській, Рівненській та Херсонській областях».

За добу госпіталізовано 3 445 хворих, з них – 1 661 дитина. Найвища захворюваність за останній день зареєстрована в Дніпропетровській, Київській, Запорізькій, Львівській областях та столиці.

Нині обмежувальні заходи введені в усіх адміністративних регіонах України. Станом на 25 січня навчання залишається призупиненим у 10 551 загальноосвітньому навчальному закладі, дитячому навчальному та інших закладах.

Епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ в країні залишається напруженою. Державна санітарно-епідеміологічна служба України рекомендує громадянам уникати місць масового скупчення людей, бути уважними до свого здоров’я та, у разі необхідності, вчасно звертатися по допомогу до медичних закладів.

За оперативними даними лабораторій Держсанепідслужби за 25 січня лабораторно підтверджено грип у зразках 14 померлих (4 летальних випадки зафіксовано у  Донецькій області, 3 – у Львівській, по 2 – в Запорізькій та Одеській областях, по одному випадку  в Чернівецькій області та в м. Київ).

З початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні перехворіли 2 млн. 936734 особи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар