За рік прокуратура Кіровоградщини покарала понад 240 службовців

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Торік прокуратура покарала понад 240 службовців за порушення кримінально-виконавчого законодавства.

У 2015 році органи прокуратури області здійснювали системний нагляд за додержанням в установах виконання покарань пенітенціарної служби та спеціальних установах Національної поліції області конституційних прав ув’язнених та засуджених осіб.

Так, на усунення порушень кримінально-виконавчого законодавства в діяльності установ виконання покарань внесено 345 документів прокурорського реагування, за наслідками розгляду яких до  відповідальності притягнуто 245 службових осіб.

Зареєстровано 8 кримінальних проваджень стосовно працівників виправних установ в області, з яких 3 наразі розслідувано та скеровано до суду для розгляду по суті.

Виявлено 6 фактів вчинення корупційних правопорушень співробітниками Кіровоградського слідчого ізолятора. За результатами судового розгляду протоколів про вчинення корупційних адмінправопорушень 3-х осіб визнано винними та накладено стягнення у виді штрафу, інші протоколи перебувають на розгляді в суді апеляційної інстанції.

За ініціативою прокуратури звільнено 5 осіб, незаконно утримуваних в карцерах установ виконання покарань та 3 особи незаконно утримуванні в ізоляторах тимчасового тримання.

Завдяки вжитим заходам на 17% зменшилась рецидивна злочинність серед осіб, які перебуваючи на обліку в територіальних органах кримінально-виконавчої інспекції області та на 19 % рівень злочинності серед засуджених.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар