Кіровоградщина: інвалід АТО звертається по допомогу, щоб жити повноцінним життям

Аби дістатися на службу в Олександрійську авіаційну частину учаснику АТО – інваліду I групи 29-річному Едуарду Маську потрібен автомобіль. Справа в тім, що на війні (захищаючи блокпост під Маринівкою) олександрієць позбувся обох ніг. Втім, не втратив віру у життя. Не зламався. П’ять місяців поспіль чоловік лікувався у США – у місті Брічпорт. Там же за кошти української діаспори йому протезували нижні кінцівки. По поверненню на Україну Едуард оселився в Олександрії, звідки родом. Тут нині мешкає з дружиною Валентиною та півторарічним сином Костиком.

З лютого минулого року боєць проходить реабілітацію, освоює протези і відтак хоче повернутися до військової служби, адже в іншій сфері себе й не уявляє. Тим більше і за фахом  – військовий.

Його дружина Валентина розповідає, що до початку АТО Едуард служив у військовій частині Нацгвардії № 3029 «Гепард» м. Запоріжжя, звідти був мобілізований.

«Керівництво тієї частини має домовленість з Олександрійською ВЧ №2269, яка згодна прийняти Едуарда на службу за контрактом», – зазначає вона. Але щоб військовому, зважаючи на його стан, дістатися на службу – необхідний транспорт.

Власне, цю інформацію підтверджує й командир Олександрійського авіаційного полку Руслан Яковлєв. За його словами, якщо Едуард матиме власний транспорт, то обов’язково зможе продовжити військову кар’єру і проходитиме службу за місцем проживання.

«Нас попросили, і ми пішли назустріч земляку, хоча зазвичай з інших частин нікого не переводили», – наголошує Р. Яковлєв.

Аби вирішити проблему бійця, його родина звернулася за підтримкою до місцевих волонтерів. Близькі сподіваються, що серед земляків обов’язково знайдуться ті, кому доля інваліда – небайдужа. Проте, щоб придбати йому автомобіль, потрібно як мінімум 4 тисячі доларів. Хоча, як варіант, рідні готові прийняти в дарунок і стареньке авто, яке у разі необхідності  волонтери обіцяють відремонтувати, залучивши до справи місцевих умільців.

З пропозиціями можна звертатися за телефоном волонтерки Олександрійського Союзу солдатських матерів Світлани Пальчук: (096) 34-66-772 або (093) 786-63-52.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар