Кіровоградські безхатченки не хочуть бути дисциплінованими

Безхатченки міста Кіровограда неохоче відвідують мобільні пункти обігріву, організовані місцевою владою, бо не мають можливості там перехилити чарчину, і не хочуть проходити медичне обстеження.

Про це сьогодні, 26 січня, на прес-конференції розповіли директор Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Краснокутський та начальник управління з надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко.

За їх словами, більшість безхатченків не дуже бажають вести нормальний спосіб життя, бути дисциплінованими.

“Деякі приходять до мобільних пунктів обігріву, аби попросити чарчину оковитої, а побачивши, що тут він цього не отримає, йдуть геть. Також безпритульні відмовляються від медичного обстеження, яке пропонують пройти в медзакладах міста”, – розповів Олег Краснокутський.

“Надзвичайник” Кіровоградської міськради Сергій Коваленко повідомив журналістам, що в Кіровограді загалом відкрили 15 пунктів обігріву, 7 з яких знаходяться в комунальних закладах охорони здоров’я, а решта при кожному ЖЕО.

“Також спільно з ДСНС ми відкрили мобільний пункт обігріву – намет біля овочевого ринку, що по вулиці Волкова. Цей намет забезпечений гарячими напоями, є вермішель швидкого приготування, посуд та варення. Тому кожен, хто потребує відігріву та допомоги, має можливість відвідати цей намет”, – розповів Сергій Коваленко.

За його словами, поки цей мобільний пункт обігріву не користується популярністю.

“З 22 січня по сьогодні намет відвідали лише 4 особи”, – повідомив Сергій Коваленко.

Він розповів, що діяти цей намет буде поки середньодобова температура перевищить -15 градусів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар