Кіровоградці утворили живий “Ланцюг Єднання” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 22 січня, кіровоградці приєднались до всеукраїнської акції “Ланцюг Єднання” присвяченій Дню Соборності України.

Створення живих ланцюгів єднання відбулось сьогодні синхронно, опівдні, на  всій території України.  Юрій Ботнар, голова Черкаської обласної організації ВО “Свобода” й організатор всукраїнської акції, розповідає, що до проведення акції долучились близько ста населених пунктів.

“У нас, на Черкащині, проведення таких живих ланцюгів вже стало традицією: з 2011 по 2015 роки ми організовували “Ланцюг Єднання”, але лише на території нашої області. У цьому році виршіли зробити акцію більш масштабною, оскільки вона є не тільки символічною, а благодійною: активісти збиратимуть кошти для зведеної штурмової роти “Карпатська Січ”,  у якій наші побратими-сокільці захищають цілісність України поблизу Донецька”,  – зазначив Юрій Ботнар.

Утворити живий ланцюг у Кіровограді прийшли більше півсотні громадян: крім активістів ВГО “Сокіл”, кіровоградського осередку ВО “Свобода” і “Конгресу українських націоналістів” до акції долучились небайдужі мешканці міста. Стільки ж преставників поліції охороняли порядок під час проведення заходу.

Юлія Квіточка, одна з організаторів місцевого “Ланцюга Єднання”, розповіла, що ця акція є надзвичайно важливою як для мешканців нашого міста, так і  для України вцілому.

“Ми не випадково обрали місцем проведення заходу міст у центрі Кіровограда, адже він єднає два береги Інгулу, як і соборність єднає дві сторони України”, – наголосила активістка.

Учасник акції Василь Коропенко розказав, що постійно долучається до акцій, які проходять на підтримку свободи й незалежності України.

“От і цього разу: мені зателефонувала Оксана (активістка ВО “Свобода”– ред.) й повідомила про цей захід. Мені ще дідусь розповідав, що 1920-му році Україна ледь не стала самостійною. Тому, я вважаю, за такими акціями, і такою небайдужою молоддю – майбутнє”, – сказав учасник акції.

Утворивши живий ланцюг довжиною близько 70 м, учасники акції проскандували “Одна, єдина – Соборна Україна”, заспівали гімн України і мирно розійшлись у своїх справах.

Більше фото тут.

Катерина Білоконь, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар