Скільки риби запустили у водосховища Кіровоградщини?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Рішенням 18 сесії шостого скликання Кіровоградської обласної ради від 23 листопада 2012 року затверджено Програму розвитку рибного господарства Кіровоградської області на 2012 – 2016 роки, розробником якої є Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області, відповідальним виконавцем визначено Департамент агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА.

Пише сайт управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Кіровоградській області.

Програма передбачає створення сприятливих умов для розвитку рибного господарства області та забезпечення населення продукцією з риби та інших водних живих ресурсів.

Протягом 2015 року під керівництвом Кіровоградрибоохорони, за рахунок фінансування коштами суб’єктів господарювання – користувачів водних біоресурсів, які здійснюють промисловий вилов риби на Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах, було проведено ряд заходів, спрямованих на відтворення водних біоресурсів, внаслідок яких досягнуто наступні результати:

На Кременчуцькому водосховищі встановлено 2410 штук нерестових гнізд;

До Дніпродзержинського водосховища було вселено 25 457 екземплярів риби рослиноїдного виду товстолоби, середньою вагою однієї особини 210 грам;

До Кременчуцького водосховища було вселено 25 690 екземплярів риби рослиноїдного виду товстолоби, середньою вагою однієї особини 210 грам.

Умови діючої ринкової економіки передбачають зміну стратегії ведення галузі рибництва, згідно з якою пріоритетне значення надається нарощуванню валового виробництва продукції із застосуванням переважно інтенсивних та промислових технологій, що суттєво вплине на збільшення виробництва товарної риби та її асортимент.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар