У Кіровограді дві дівчинки зайнялись професійним шахрайством

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
Cep Telefonu Sitesi

Місцеві жительки 15-ти та 17-ти років скоїли низку шахрайств в обласному центрі. Зловживаючи довірою, дівчата «видурювали» у перехожих мобільні телефони. За цими фактами розпочато кримінальне провадження.

– Провівши низку розшукових заходів, правоохоронці вийшли на слід зловмисниць, – повідомив начальник Кіровоградського відділу поліції Ігор Пайлик. – Неповнолітні вже зізналися у скоєнні щонайменше 5 шахрайств. Поліцейські перевіряють їх причетність до інших кримінальних правопорушень на території міста.

Жертвами аферисток стали громадяни віком від 15 до 35 років. Помітивши у руках перехожого дорогий телефон, дівчата знайомилися з ним й пропонували прогулятися. Потім просили мобілку, щоб зателефонувати. Поки одна відволікала власника телефону, інша сідала з чужим гаджетом у таксі, яке заздалегідь викликав їх знайомий.

У подальшому викрадені засоби зв’язку шахрайки продавали. Отримані грошові кошти у сумі від 1000 до 2000 гривень витрачали на розваги та власні потреби.

Стосовно зловмисниць розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар