На Кіровоградщині без світла залишилсь 5 населених пунктів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сильні снігопади та вітер, які панували над великою частиною України останні кілька діб, завдали чимало клопоту. Кількаметрові снігові перемети паралізували рух автотранспорту на багатьох ділянках доріг, додаючи роботи рятувальникам і комунальним службам, а аварійні відключення ліній електропередачі призвели до знеструмлення десятків населених пунктів.

Снігова стихія не оминула й Кіровоградщину, але масштабних відключень електроенергії вдалося уникнути. Далеко не останню роль у цьому відіграло те, що кожного року підрозділами компанії виконуються великі обсяги ремонтів та обслуговування електромереж, розчищаються сотні кілометрів трас повітряних ліній, виконуються інші планові технічні заходи. Результатом цієї планомірної і послідовної роботи є підвищення здатності мереж опиратися стихії.

Так, станом на 6-ту ранку 19 січня повністю були відключені 6 повітряних ліній напругою 10 кВ.

Станом на 13-00 частково знеструмленими залишаються 3 ПЛ-10 кВ у Добровеличківському (села Михайлівка і Новомиколаївка), Олександрійському (села Тарасівка і Пахарівка) та Новоархангельському (село Покотилове) районах. Перепоною для більш оперативного відновлення електропостачання є занесені снігом підступи до місць пошкоджень ліній. Зокрема, в Добровеличківському районі енергетики змушені буквально пробиватися через, чи не двометровий, сніговий покрив, який утворився в низині.

Аварійно-відновлювальні роботи тривають.

Сергій Богомільчук, прес-секретар ПАТ «Кіровоградобленерго».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар