Комунальники вночі розчищають Кіровоград від снігу

Уся наявна снігоочисна  техніка КП “Кіровоград – Універсал 2005”  о 20.00 виїхала на нічну розчистку транспортних магістралей обласного центру. Про це повідомив директор підприємства Віктор Панішко під час сьогоднішнього вечірнього засідання міської комісії техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна.

За його інформацією 14 одиниць техніки поділені на 4 бригади і кожна має свій маршрут – переважно це магістральні напрямки руху пасажирського транспорту у Кіровограді.

Перша  бригада  – 3 автомобілі ПМ рухатимуться у напрямку: вул. 50 років Жовтня, просп. Правди, просп. Університетський, вул. Мурманська, назад: вул. Мурманська, просп. Університетський, вул. Маршала Конєва, вул. Генерала Жадова, назад: вул. Маршала Конєва, вул. Космонавта Попова, назад: вул. Маршала Конєва, вул. Пацаєва, вул. Маршала Конєва, пр.Правди, біля Дендропарка повертаємо на вул. Героїв Сталінграда, по вул. Героїв Сталінграда туди та у зворотньому напрямку до вул. Яновского, вул. Яновского до вул. Ушакова, по вул. Ушакова до вул. Межовий бульвар, вул. Межовий бульвар, вул. Комарова, від вул Комарова через вул. Волкова до вул. Героїв Сталінграда, далі по вул. Волкова до просп.Правди, назад по вул. Волкова,  вул. Комарова, вул. Межовий бульвар, вул. Ушакова, вул. Яновского – на базу.

Друга  бригада 3 автомобілі ПМ обслуговуватимуть маршрути: вул. Жовтневої революції, пров. Училищний, вул. Медведєва, вул. Є.Маланюка, вул. Полтавська, пров. Об’їзний, через кільце  повертаємо на Знамянський в’їзд, Знамянський в’їзд,  повертаємо  назад, вул. Шмідта, вул. Короленка, вул. Московська, развертаємось, назад по вул. Московській, вул. Короленка, вул. Шмітда, вул. Полтавська, вул.Є. Маланюка, пров. Училищний, вул. Жовтневої революції, вул. Яновського, вул. Садова, вул. Кропивницького до Преображенскої, по вул. Преображенській праворуч до вул. Генерала Родимцева, вул. Генерала Родимцева, вул. Ялтинська, розворот, вул. Генерала Родимцева, вул. Преораженская до вул. Енгельса, по Енгельса до Гоголя, по Гологоя до вул. Кропивницького, по вул. Кропивницького правовуч вверх до вул. Шевченка, развертаються,  вниз по вул. Кропивницкого, вул. Садова, вул. Яновського. Також, вул. Кримська, вул. Урицького, мікрорайон Завадівка.

Третя бригада – 6 тракторів МТЗ розчищатимуть усю центральну частину міста: вул. 50 років Жовтня, вул. Ушакова до вул. Яновського,  розворот, вул. Ушакова, повертають на вул. Велику Пермську до вул. Кропивницкого, розворот, вул. Кропивницкого, вул. Велика Пермська, потім   на пров. Василівський, вул. Острівська, площа Б. Хмельницького, просп. Винниченка, транспортна развязка по вул. Жовтневої революції, вул. В.Чміленка, повертають на Кавалерійську, потім Ельворті, вул. Колгоспна до Короленка. Розворот, по вул. Колгоспній до Київської, вул.Київська, вул.Щорса, Поповича, Енергетиків. Розворот,  ліворуч на Київську до Ельворті, потім до Шевченка, по Шевченка до Кропивницького, назад по  Шевченка до Медведєва, по Медведєва  вверх  до Комуністичного, по Комуністичному до Кірова, по  Кірова вниз до Великої Пермської.  Розворот  назад  до  Пролетарської, по Пролетарській до Червоногвардійської, Червоногвардійська   до Єгорова, ліворуч,  по Єгорова до Чорновола, по Чорновола  до  Шевченка, праворуч  до Декабристів, по Декабристів  вниз  до  пл.Б.Хмельницького, поворот на Калініна, вверх по Калініна  до  Шевченка. По можливості техніка пройдеться також  іншими  центральними вулицями міста. У зоні відповідальності бригади – вулиці Леніна,  Чайковського,і Запорозька.

Четверта бригада – 2 спеціалізованих автомобілі “Глобус” на базі МАЗів забезпечать на ранок рух транспорту по вулиці Садовій,  телецентр,  Прирічна, Микитенка, Шкільна,  Нижня Пятихатська,  с.Гірниче. Розворот, Нижня П’ятихатська, Шкільна, Микитенка, Прирічна, телецентр,  Садова, Паризької комуни, Садова, Барболіна, по Барболіна  до Комарова,  Курганна,  Героїв Сталінграда,  Волкова,  Джерельна, Кільцева, Аерофлотська, Інженерів, Джерельна,  Повітрянофлотська,  Кільцева, Степняка – Кравчинського, Терешкової до Жовтневої революції.  Назад до перехрестя Терешкової з Київською, Київською до Фрунзе.  Назад по Київській до Терешкової, по Терешковій до  2-го переїзду. Назад, до Степняка – Кравчинського, до  Кільцевої,  Повітрянофлотська,   Джерельна,  Волкова,  Ак.Корольова, Шатила. Розворот, назад по Шатила,  Ак.Корольова, Беляєва, Волкова.

Комунальники розуміють яка на них лежить відповідальність, і готові до боротьби зі стихією: техніка підготовлена, заправлена, завантажена посипним матеріалом. Зважаючи на надзвичайно складні умови роботи водіїв, працівники їдальні міськвиконкому приготували для них приємний сюрприз – напекли пиріжків і заварять гарячого чаю. Десь о 2.00 ночі порадують комунальників смачненьким.

Особлива занепокоєність ситуацією на селищі Новому. Сильний вітер створив високі перемети на відрізку від об’їздної дороги до житлового масиву. Тут пообіцяли допомогти рятувальники. Вони випустять на цю складну ділянку важкий колісний трактор ВКТМ – 2М, який має забезпечити транспортний зв’язок селища з центральною частиною Кіровограда. Перший рейс має відбутися о 5.20, тож о 4.00 заступник міського голови Олександр Грабенко особисто проконтролює можливість пересування транспортом у цьому напрямку.

Із завтрішнього дня розпочнеться також вивезення снігу з міських доріг на визначені для складування місця. Це парк Космонавтів. Дитячий пляж, територія аеродрому, недобудований полігон сміттєвих відходів на Завадівці і вулиця Жовтневої революції за заправкою “Конан” – туди свого часу звозили мул після розчистки Інгулу.

Спеціалісти ЖЕО – усі від бухгалтерів до двірників продовжуть завтра зранку розчищати автобусні зупинки, контейнерні майданчики, проходи у дворах, тротуари. Допоможе їм малою технікою комунальне підприємства “Кіровоград – Благоустрій” після виконання робіт на закріплених об’єктах у парках і скверах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар