Чи є епідемія грипу на Кіровоградщині?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині немає епідемії грипу – такий результат показав моніторинг ситуації в усіх районів області. 

Про це під час апаратної наради зазначила заступник начальника Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області Тамара Ланкмілєр.

“Тижневий показник хвороб населення області нижчий епідеміологічного рівня на 18%. Так, останнім часом збільшилась кількість звернень, але це пов’язано зі святами. Тож ні карантину, ні профілактичних заходів наразі не треба”, – зазначила Тамара Ланкмілєр.

Зважаючи на ситуацію в Україні, у Кіровограді оголошено додаткові двотижневі канікули з профілактичною метою. Окрім того, у Олександрійському районі канікули продовжено на три дні. Проте Тамара Ланкмілєр наголошує, що це не карантин.

Читайте також: 111 кіровоградців потрапили до лікарні через ГРВІ та грип

Тож СЕС не рекомендує впроваджувати обмежений режим роботи, адже на нього немає підстав. Проте приймає продовження канікул, якщо такі розпорядження мають навчальні заклади від керівництва.

У відповідь на це заступник голови ОДА Сергій Коваленко зазначив: “Органи місцевого самоврядування мають право змінювати терміни навчального процесу. У Кіровограді продовені зимові канікули будуть компенсовані за рахунок літніх. Про який навчальний процес зараз може йти мова, якщо діти просто не можуть доїхати до школи?”

Стосовно свинячого грипу  заступник начальника Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області Тамара Ланкмілєр зазначила, що випадки спалахів хвороби зафіксовані, проте ситуація залишається контрольованою.

Читайте також: На Кіровоградщині зафіксовано перші смерті від свинячого грипу (ВІДЕО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар