Віце-прем’єр-міністр розповів кіровоградцям як економити 25% за тепло

Споживачі зекономлять близько 25% коштів при перерахунку вартості послуг централізованого опалення. Про це під час селекторної наради щодо забезпечення сталого проходження опалювального сезону заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко – повідомляє сайт КОДА. 

У нараді також взяв участь голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко.

На початку наради Віце-прем’єр-міністр відзначив, що населення буде платити за те, що реально спожито, а не за те, що нараховане тепловиками, і зможе зекономити. Для цього вже розроблена конкретна зрозуміла методика, яку отримали всі комунальні служби.

Урядовець наголосив, що голови державних адміністрацій особисто відповідають за стан проходження опалювального сезону на місцях та інформування координаційного центру про ситуацію з функціонуванням всіх систем опалення, водопостачання та водовідведення на місцях. – Саме ви відповідаєте за якість і кількість тих рахунків, які сьогодні виставляються нашим споживачам, – підкреслив урядовець, звертаючись до керівників областей.

Геннадій Зубко також нагадав, що за минулий рік було встановлено 50% будинкових лічильників тепла і газу. – У 2016 році ми повинні закрити питання встановлення газових будинкових лічильників, а також вийти на 75-78% встановлення будинкових лічильників тепла, – додав він.

– Окрім того, ми маємо пояснити населенню необхідність економії газу і, за можливості, заміну його іншими видами палива та енергії. Люди повинні розуміти, що зараз важливо бути ощадливими у споживанні тепла і гарячої води та не спалювати дорогоцінні енергоресурси у повітря, – відзначив Віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що нарахування щомісячної плати за використання централізованого опалення повинно враховувати зміни температурного режиму. Відповідне рішення про внесення змін до Постанови №630 було ухвалено Кабінетом Міністрів України.

За розрахунками Мінрегіону та оцінками експертів економія коштів для населення, яке використовує централізоване опалення, може скласти 25%.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар