Кіровоградщина: учасник АТО після демобілізації відкрив салон меблів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У складний для нашої держави час жоден українець не залишається байдужим до тих, хто стоїть на варті миру й береже спокій громадян України. З кожним днем чисельність як демобілізованих військовослужбовців, так і тих, хто проходив службу в зоні проведення АТО, постійно збільшується.

Ці особи потребують всебічного захисту з боку держави, адже стикаються з цілим комплексом соціальних проблем. Завдання служби зайнятості полягає в якнайшвидшому поверненні громадян цієї категорії до соціально-трудових відносин. Зважаючи на те, що на сучасному ринку праці спостерігається дефіцит робочих місць, служба зайнятості спонукає найбільш активних шукачів роботи спробувати свої сили у сфері підприємництва.

Так, наприклад, Олексій після демобілізації намагався самостійно вирішити питання власної зайнятості, але підходящої роботи знайти йому так і не вдалося. По допомогу в працевлаштуванні він звернувся до Петрівського районного центру зайнятості, де бійцеві допомагали швидше повернутися до трудового життя. Олексій, у свою чергу, також всіляко сприяв прискоренню власного працевлаштування – відвідував відповідні семінари, тренінги, ярмарки вакансій, інші заходи.

Довідавшись, що однією із соціальних послуг, які служба зайнятості надає клієнтам, є допомога в започаткуванні власної справи, чоловік подумав: «Може, спробувати?». Сказано – зроблено. Але чим зайнятися? І тут Олексій пригадав, наскільки проблематично в районі придбати сучасні меблі. Саме тому він вирішив спробувати власні сили в напрямку реалізації меблів.

Захистивши бізнес-план на тему «Торгівля корпусними та м’якими меблями» й зареєструвавшись як підприємець, Олексій взявся до реалізації запланованого. Стартовий капітал та одноразову допомогу вклав у реконструкцію заорендованого в центрі селища приміщення та придбання меблів.

Сьогодні пан Олексій – власник салону меблів, де можна придбати усе – від дивана до стінки у вітальню, від ортопедичного матраца до цілої спальні, від журнального столика до столового комплекту тощо. Крім цього, підприємець-початківець із задоволенням надає відвідувачам консультації щодо вибору меблів та їх установки.

Безробітним, які лише планують стати підприємцями, Олексій радить не боятися ризикнути, вдало обрати вид підприємницької діяльності та навчатися бути ввічливими до кожного відвідувача. Лише за таких умов успіх вам гарантований.

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар