На Кіровоградщині обіцяють відремонтувати обласний госпіталь та міст

Сьогодні, 13 січня, на засіданні обласної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку під головуванням Сергія Коваленка, було затверджено першочерговий перелік об’єктів, що мають фінансуватися за рахунок коштів державної субвенції. Про це повідомляє сайт КОДА.

На першому місці в переліку – обласний госпіталь для ветеранів війни. Сергій Коваленко наголосив, що першочерговість цього об’єкту визначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Відтак, це дає підстави зробити висновок, що заклади медичної сфери залишаються у пріоритеті на фінансування і у 2016 році.

“За дорученням голови облдержадміністрації обласний госпіталь до переліку об’єктів має бути включений на першому місці. Це наступний об’єкт медичного простору після обласної лікарні та обласної дитячої лікарні, який потребує фінансової підтримки”, – зазначив Сергій Коваленко.

Наступний проект складається із двох стратегічних об’єктів – мосту через річку Тясмин і прилеглого шляхопроводу, що розташовані в Олександрівському районі, який забезпечує транспортне сполучення для значної частини Кіровоградщини з Києвом. Важливість, а разом з тим проблемність даного проекту якраз і полягає в тому, що складається він із двох об’єктів, реалізувати які необхідно в комплексі та одночасно, в той час як фінансовий ресурс виключно із фонду регіонального розвитку не покриє усіх видатків. Комісія прийняла рішення включити до переліку об’єктів, що реалізуватимуться за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, шляхопровід. Ремонт мосту буде включено до фінансування за рахунок коштів з інших державних програм.

Жодних зауважень не виникло стосовно фінансової підтримки новостворених об’єднаних територіальних громад, зокрема комісія затвердила по одному об’єкту від Маловисківської та Бобринецької територіальних громад – а це водовід та дитячий садочок відповідно.

Розраховувати на державну фінансову підтримку може і найбільша наразі територіальна громада області – Олександрійська, зокрема у відновленні міського будинку культури, історичної будівлі, де розпочинали свою роботу корифеї українського професійного театру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар