Як Райкович планує вирішити проблему з відсутністю землі для учасників АТО

У Кіровограді немає вільної землі для забезпечення ділянками учасників АТО, тому міська влада не може зараз виконувати державні зобов’язання перед ними. Про це на зустрічі з завсектором Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників АТО та лідерами громадських організацій „Бойове братство”, „Спілка ветеранів Афганістану” та „Спілка інвалідів АТО”заявив міський голова Андрій Райкович.

Натомість очільник міста розповів як він планує вирішити цю проблему.

“Ми звернулися до облдержадміністрації про надання додаткової земельної площі місту за рахунок Кіровоградського району. Мова йде про ділянку в районі окружної дороги з боку селища Нового. Там є рівна нормальна площа яку можна було б використати під забудови”, – розповів Райкович. Також він повідомив учасників АТО, що міськраді пропонували іншу площу, яка, на його думку, навіть не може розглядатися як ділянка під забудову. Тому Андрій Райкович, як він сказав, навіть не радився з хлопцями з цього приводу.

“Нам запропонували зону Кизильгура, але я від цього відмовився, бо це не та зона, яку можна давати під забудови воїнам АТО”, – повідомив міський голова.

Також Райкович зазначив, що за законом замість земельної ділянки учасники АТО мають право на отримання вже збудованого житла. За його словами міською радою ведеться активна робота також і в цьому напрямку.

“Ми заклали вже в бюджет міста фінансування на будівництво 50-квартирного будинку. Зараз ми шукаємо будівельників, які будуть будувати швидко і якісно. Сподіваємося за рік збудувати цей будинок”, – розповів міський голова. Як він запевнив, це житло буде суто цільового напрямку – для учасників АТО.

Також в цьому напрямку розглядається будівля колишнього гуртожитку на селищі Новому.

“В нас є декілька об’єктів, які будуть піддані експертному обстеженню. Зокрема технічну експертизу пройде 5-типоверховий колишній гуртожиток на селищі Новому. Після експертизи, якщо фундамент і стіни цієї будівлі  не матимуть суттєвих недоліків, ми будемо переводити її в житловий фонд”, – сказав Райкович.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар