У минулому році кіровоградська прокуратура повернула державі понад 4 тисячі га земель

Органами прокуратури області упродовж минулого року вживалися заходи, спрямовані на вдосконалення та підвищення ефективності представницької діяльності на пріоритетних напрямах. Насамперед щодо захисту інтересів держави у земельній сфері. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Як повідомила начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді  прокуратури області Зоя Федунець, за відповідний період за втручання органів прокуратури державі повернуто та попереджено незаконне надання понад 4 тисяч га землі загальною вартістю 38 млн грн.

Загалом, за результатами позовної діяльності прокурорів Кіровоградщини у минулому році судами відкрито провадження у справах на суму 84 млн грн, з них задоволено 419 позовів на загальну суму 75,7 млн грн, добровільно відшкодовано відповідачами за закритими справами 2 млн грн. Позовні заяви ще на 67,7 млн грн перебувають на розгляді в судах. Вказані позови переважно стосувались захисту прав громадян на оплату праці, соціальне, пенсійне забезпечення, захисту інтересів держави від неправомірних посягань у сфері державної та комунальної власності, у бюджетній сфері, у тому числі при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, в екологічній та земельних сферах тощо.

Крім того, за звітний період прокурорами передано на примусове виконання до органів ДВС судові рішення на суму 43,2 млн грн. Реально виконано 80,4 % судових рішень, що набрали законної сили.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар