У новому році на Кіровоградщині закриють 23 школи

Враховуючи зміни у освітньому законодавстві та бюджеті з 1 вересня 2016 року на Кіровоградщині загалом можуть ліквідувати 23 малокомплектні школи. Про це днями повідомив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко – повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

“Школи, де кількість учнів менше 25 дітей (а таких в області 23), з 1-го вересня 2016 року не фінансуватимуться”, – прокоментував чиновник. 

Пояснюючи цю ситуацію начальник Олександрійського районного відділу освіти Олена Полтавець зазначила: «У нас в цілому лише в одній дев’ятирічці 22 учні – це Долинська школа. Зрозуміло, що у зв’язку зі змінами чинного законодаства миобов’язково маємо вирішити дане питання. Певно, що заклад цей плануємо оптимізувати. Але варіантів у нас кілька. Можливо, зробимо його початковою школою та переведемо на фінансування сільського бюджету. Час покаже… Що стосується інших навчальних закладів, то сьогодні говорити про зміни в їхній роботі просто недоречно», – зазначила керівниця.

Також перший заступник губернатора інформував про зміни у харчуванні учнів початкової школи, яке до 2015 року здійснювалось виключно за рахунок коштів з освітньої субвенції. Тепер в субвенції закладено витрати на харчування дітей лише пільгових категорій.Цією темою ми звісно поцікавились і в Олени Полтавець. Однак дане питання для нас коментувати вона не взялася, пояснюючи, що нині воно знаходиться на стадії вирішення. Вже з наступного тижня, коли ситуація прояниться, пообіцяла розповісти про всі новації.

Читайте також: У школах Кіровоградщини більше не буде безкоштовного харчування для дітей

Поширити:

Залишити коментар:

коментар