19-річний кіровоградець, озброєний пістолетом, намагався пограбувати магазин (ФОТО)

Громадяни допомогли поліцейським затримати кіровоградця, який вчинив розбійний напад на магазин. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сектору комунікації ГУ Національної поліції області.

19-річний місцевий житель, погрожуючи продавцю пістолетом, вимагав віддати гроші. Після невдачі намагався втекти, але перехожі кинулися йому навздогін. Тим часом на місце прибули правоохоронці. Спільними зусиллями нападника затримали.

Повідомлення про розбій надійшло до Кіровоградського відділу поліції від 22-річного працівника магазину.

Потерпілий розповів, що близько 23-ї години до приміщення зайшов невідомий. Прикривши обличчя чорною футболкою, хлопець дістав з кишені пістолет та почав погрожувати й вимагати грошові кошти.

Однак продавець не поспішав добровільно віддавати готівку. Зрозумівши, що заволодіти грошима йому не вдасться, розбійник вибіг на вулицю й почав втікати. Громадяни, які знаходилися неподалік закладу, кинулися за нападником. А тим часом потерпілий викликав працівників поліції.

– Зловмисника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, – повідомив начальник Кіровоградського відділу Ігор Пайлик. – На місці пригоди правоохоронці виявили та вилучили речові докази кримінального правопорушення – рукавички, футболку та «затвор» від пістолета, – які направлено на дослідження.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України, санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар