Жителі кіровоградських багатоповерхівок мерзнуть у квартирах (ВІДЕО)

Випробування холодом. У Кіровограді мешканців багатоповерхівок у кількох мікрорайонах міста постачальники тепла загартовують ледь теплими батареями та морозним повітрям. Температура там, у квартирах, ледве перевищує +10 градусів. Люди гріються як можуть: вмикають газові плити, обігрівачі та взувають чоботи. Детальніше про людське терпіння та витривалість – розповідають “Подробности”.

Мікрорайон “Шкільний”. Опалює домівки тут єдина котельня. Минулого року провели ремонт. От тільки тепліше людям не стало. У квартирах – холоднеча. У морози температура трохи більше +10.

16 градусів, дивіться. Я ж завідуюча, то куди мені подітися? А люди не хочуть говорити, кажуть, не хочу світитися”, – показує завідуюча будівлею Любов Іванченко.

І за цей холод люди платять. За грудень Любов Іванівна за свою 3-кімнатну віддала майже 750 гривень. З них 40 покрила субсидія. У квартирі жінка ходить у двох халатах, чоботах та шапці. Котельня належить підприємству “Кіровоградтепло”.

“Ось я намагалася подзвонити в котельню, вони не відповідають і мені. Здається тиск слабкий до всього. От на Жадова кажуть, що тепло в квартирах, а у нас цей район весь холодний”, – розповідає Любов Іванченко.

А це – гуртожиток у 101 мікрорайоні. Ще у 90-х його передали у приватні руки разом із мешканцями.

Підприємство “Вагран”, балансоутримувач будинку про тепло у приміщеннях не дбає. Ще 10 років тому стався прорив.

Старі труби зрізали, на цьому ремонт і скінчився. Гріються тут, як можуть: вмикають електробатареї, хто багатший, то купує кондиціонер.

“Коли йдеш з дому, це все вмикаєш. Страшно залишати! Коли приходиш додому, то тут така ж температура, трошки тепліше, ніж на вулиці, все це цвіте”, – розповідає мешканка гуртожитку Світлана Бондаренко.

Випробовують людей тут не лише холодом. Виявляється, підприємство продало 4 квартири. Мешканців не повідомили.

“У понеділок 4 листопада ми дізналися, що наші квартири продані, ми прожили тут 16 років. Ось це всі, які ми знаємо, ці люди теж продані зі своїми сім’ями, зі своїми дітьми, їхні квартири теж продані”, – бідкається мешканка гуртожитку Світлана Бондаренко.

Ми не раз намагалися зв’язатися з керівництвом компанії “Вагран”, але щойно там дізнавалися з якого приводу телефонують, кидали слухавку.

Не пускають нашу знімальну групу і далі прохідної підприємства. А люди просто вже й лік згубили, так багато вони написали звернень: починаючи від мера і до Президента.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар