Кіровоградщина: у Новорічну ніч народилася Лелека

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Не встиг бій годинника позначити початок нового 2016-го року, як населення Кіровоградщини збільшилося на кілька десятків малюків. Першими немовлятами, що з’явилися на світ після опівночі у пологовому відділенні Олександрійської центральної районної лікарні, стала дівчинка Лелека та хлопчик Червоний.

Маленьку красуню Сніжану Лелеку народила 33-річна Оксана Лелека, мешканка села Косівка. А міцного і гарного богатиря Даниїла Червоного – 24-річна Марина Червона з села Пролетарського.

Пологи у обох матусь пройшли успішно і їхні дітки та й вони самі почуваються добре. Жінки задоволені умовами перебування у пологовому будинку, а кращим подарунком на Новий рік вважають своїх малят.

До речі, згідно з народною прикметою: якщо в році першою народиться дівчинка, то і рік цей буде спокійним. А тим більше з таким мирним прізвищем – Лелека. Адже цей птах є покровителем і символом сім’ї, рідного дому й Батьківщини.

Як повідомила Першій електронній газеті завідуюча пологового відділення райлікарні Валентина Авраменко, за минулий рік в ЦРЛ  лікарі прийняли 451 пологи (для порівняння у 2014-му – 439), у яких народилося двоє двійнят.

«60-70% пологів від загальної кількості – так звані партнерські, коли народжувати жінці допомагає близька людина, зазвичай чоловік чи мама. Водночас 56 жінок народили з кесаревим розтином. Наймолодшою мамою стала 16-річна жінка, найстаршою – 42-річна. Приємним для нас залишається і той факт, що у пологовому своїх малюків ніхто не залишав», – зазначила завідуюча.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар