За вкрадену 1000 гривень кіровоградець заплатить 10 роками життя

За гостинність жінки 41-річний місцевий житель «віддячив» погрозами ножем та привласненням грошових коштів. За вчинене зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення. Про це Першій електронній повідомляє прес-служба Кіровоградського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області.

Пригода сталася вдень. Чоловік прийшов до 78-річної кіровоградки в гості. Оскільки раніше він часто допомагав жінці по господарству, то вона не запідозрила нічого лихого. Запросила помічника до помешкання і запропонувала випити чаю. Скориставшись тим, що у будинку нікого більше не було, зловмисник вирішив пограбувати пенсіонерку. Чоловік вийняв з кишені предмет, схожий на ніж, приставив до шиї потерпілої й почав погрожувати та вимагати кошти. Злякавшись за власне життя, жінка змушена була віддати свої заощадження у сумі 1000 гривень. Потім нападник хотів її зв’язати, та господиня вмовила не робити цього. Забравши гроші, зловмисник втік.

“Отямившись від пережитого, пенсіонерка зателефонувала синові, який і викликав правоохоронців. – Провівши низку слідчо-розшукових заходів, працівники поліції затримали нападника, який переховувався на території Полтавської області, – повідомив начальник Кіровоградського відділу поліції Ігор Пайлик. – Як виявилося, затриманий раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Слідчі також встановили причетність чоловіка до низки крадіжок на території обласного центру”.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій» та ч. 2 ст. 185 «Крадіжка». Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар