Уродженець Кіровоградщини увійшов до списку дітей, які здивували Україну

“Якщо ви не чули ще ці імена, знайомтеся, адже прочитавши про досягнення дітей з цього списку, ви переконаєтеся, що наше майбутнє в надійних руках”. Так пише проект про мам і дітей WoMo, який зробив підбірку дітей, які вразили своїми успіхами у 2015 році  – повідомляє “Українська правда”. Серед них – винахідники, музиканти і спортсмени. І одним з перших “відзначився” житель Кіровоградщини – Самуїл Кругляк.

Самуїл Кругляк
Школяр, який зробив неймовірне відкриття в енергетиці

Самуїл Кругляк

Самуїл Кругляк – десятикласник з Кіровоградської області, про якого у жовтні написали практично всі ЗМІ.

Справа в тому, що він став переможцем національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF + 2015.

Крім того, Самуїл став бронзовим призером Олімпіади геніїв, яка проходила в американському Освего (штат Нью-Йорк), де брали участь близько двох тисяч юних винахідників з різних країн.

Школяр запропонував спосіб отримувати електроенергію з штучно іонізованої хмари, на яку впливає сильне електричне поле, випромінюване іонізуючою вежею.

А головне, що собівартість цієї електроенергії становитиме всього три копійки.

Електростанція Самуїла Кругляка

Сам юний винахідник сказав, що установка приснилася йому ще у восьмому класі, а допомогли її реалізувати викладачі Малої академії наук України.

Вони відзначили, що робота Самуїла – це нове слово в енергетиці.

Вероніка Верем’юк

чотириразова чемпіонка Києва, чемпіонка України, а тепер і чемпіонка Європи з шахмат

Восьмирічна Вероніка Веремьюк здобула 9 перемог з 9 можливих і достроково завоювала європейську шахову корону, випередивши 48 учасниць з різних країн.

Вже в чотири роки Вероніка перемагала і тата, і маму.

Через рік – отримувала медалі на шахових турнірах столиці.

Фото prosport.tsn.ua

Нині Вероніка Веремьюк – чотириразова чемпіонка Києва, чемпіонка України, а тепер і чемпіонка Європи.

Андрій Хлопцев

Приніс Україні “золото” на олімпіаді в Баку

Шістнадцятирічний плавець Андрій Хлопцев приніс Україні золото на Європейських іграх в Баку, перемігши на дистанції 50 метрів батерфляєм.

У вільний від тренувань час хлопець грає у футбол, а тренує Андрія його тато.

Хоча є в спортивній біографії Андрія й інша історія.

На тих же Європейських іграх хлопець проспав і не приїхав на свій заплив, у підсумку старт естафети 4х100 метрів комплексом українська команда пропустила, оскільки замінити в терміновому порядку юного спортсмена виявилося ніким.

Сашко Подолян

Шаргородський діамант з оперним вокалом

11- річний Сашко Подолян став справжнім відкриттям на шоу “Маленькі гіганти” (канал “1 + 1”), виконавши оперним вокалом хіт Кузьми Скрябіна “Танець пінгвіна”.

Юний талановитий виконавець приїхав на проект з села Гибалівка, Шаргородського району Вінницької області. У його сім’ї немає співаків: мама – бухгалтер, тато – шофер. А щоб відвідувати музичну школу, він з села їздить в районний центр.

У рідних краях хлопця часто впізнають на вулиці і називають “Шаргородским діамантом”.

На шоу ж його охрестили “самородком” і вручили спеціальну премію як найкращому вокалісту проекту.

Олексій Ткаченко

переможець Всесвітньої олімпіади з робототехніки

Фото лего-студії “Винахідник

Олексій Ткаченко став переможцем на Всесвітній олімпіаді з робототехніки в Катарі. І хоча на конкурсі він представляв команду з Тайваню, де він зараз вчиться, але на нагородження він вийшов з прапором України.

Тому судді вручили йому дві медалі переможця – для Тайваню і для України.

Христина Михайличенко

Юний Моцарт з Криму

“Юний Моцарт” – так називають її ті, хто коли-небудь чув. Христина Михайличенко, яка переїхала з родиною в Київську область після так званого референдуму у Криму, здобула перемогу на міжнародному конкурсі піаністів у Голландії.

У цьому році вона давала концерти в ООН і Світовому банку у Вашингтоні.

І, до речі, обдарована 9-річна піаністка Христина Михайличенко стала єдиною дитиною, яка одержала біометричний закордонний паспорт з рук президента України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар