На Кіровоградщині порізали водопровід на брухт, бо хотіли їсти

Наприкінці року Олександрійський міськрайонний суд виніс вирок трьом злочинцям, які умисно намагалися викрасти частину водопроводу з території насосної станції підкачки №13 «Войнівка», що належить Олександрійському міжрайонному управлінню водного господарства й розташована на території Войнівської сільради Олександрійського району. Злочинці намагалися викрасти 28 метрів труби вартістю 7236 грн. Однак свій умисел не довели до кінця, бо були помічені працівниками водогінного підприємства, які й викликали правоохоронців для їх затримання. Двоє осіб, щоправда, з місця злочину встигли втекти, а одного – спіймали «на гарячому».

Вчинити дану крадіжку два брати та їхній знайомий домовилися, щоб заробити собі на харчі. На той час, як зазначається в судовій справі, кожен із них був безробітним. На автомобілі «Запорожець», прихопивши з собою балони та різак, зловмисники поїхали в поле, вздовж якого проходив водогін. Діставшись на місце, неподалік в посадці вони залишили свій автомобіль. А  потім один з крадіїв почав різати трубу на брухт, тоді як двоє стояли поряд, щоб попередити в разі небезпеки. Коли закінчився кисень в балоні, вирішили роботу припинити та рушили з ним до автомобіля. І в цей момент їх хтось помітив, наближаючись у напрямку злочинців. Ініціатор та його брат встигли втекти, тоді як «газорізальника» правоохоронці піймали.

Як з’ясувалося в ході слідства, організатор крадіжки, характеризувався як особа без судимості, за місцем проживання скарги на нього не надходили, хоча має розумові вади. Враховуючи щире каяття обвинуваченого, суд визнав його винним у вчиненні незакінченого замаху на таємне викрадення чужого майна (ч.3 ст. 15, ч.2 ст. 185 КК України) та призначив покарання  у вигляді двох років позбавлення волі з випробуванням на один рік. А також ухвалив стягнути з кожного із зловмисників у рівних долях відшкодування майнових збитків Олександрійському міжрайонному управлінню водного господарства  у розмірі понад 5 тисяч грн.

Наталя Луценко для Першої електронної газети 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар