У 2015 році 15 родин учасників АТО отримали житло, більше 300 – матеріальну допомогу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У 2015 році 15 родин учасників АТО отримали квартири, більше трьохсот родин – матеріальну допомогу .

Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на апаратній нараді, інформуючи про стан підтримки на Кіровоградщині учасників антитерористичної операції та їхніх сімей.

Для придбання житла кошти надійшли з державного бюджету, а матеріальну допомогу майже 310 родинам на загальну суму 1 мільйон 850 тисяч гривень профінансовано за рахунок обласного бюджету у рамках цільової комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників АТО, військовослужбовців та поранених учасників антитерористичної операції. Ще 1 мільйон 250 тисяч гривень спрямовано на відпочинок й оздоровлення наших захисників разом з їхніми родинами.

Сергій Кузьменко зазначив, що питання про стан забезпечення учасників АТО та їхніх рідних (з урахуванням дії різних програм, виплат з державного та обласного бюджету) розглядалося минулої п’ятниці на нараді з керівниками районних державних адміністрацій. Йшлося про зроблене в нинішньому році (у т.ч. про стан надання земельних ділянок) та про завдання на наступний. З огляду на те, що, як наголосив голова ОДА, жодна родина військовослужбовців чи мобілізованих осіб не повинна залишатись поза увагою місцевої влади, особливо, якщо йдеться про сім’ю, котра втратила рідну людину.
Таким сім’ям насамперед потрібна підтримка, уважне ставлення з боку посадовців, які зобов’язані їх і вислухати, й допомогти. Тому голова ОДА доручив своєму заступнику Віті Атаманчук тримати дане питання на особливому контролі, адже розпочалися новорічні свята, а в родинах, куди прийшла біда, чимало дітей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар