Військових Кіровоградщини звинувачують у хабарництві?

Співробітники СБУ затримали на хабарі двох посадовців Національної гвардії України в Києві та Кіровоградської області. Про це повідомляє офіційний сайт Служби безпеки України – пише “Моя Олександрія”.

“Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України затримали на хабарі двох посадовців Національної гвардії України. Керівник однієї зі служб Головного управління Нацгвардії вимагав 20 тис. грн від підприємця, який здійснював капітальний ремонт будівлі на території гвардійської бази. У таку суму чиновник оцінив підписання актів виконаних робіт.

До корупційної схеми підполковник залучив свого колегу, який безпосередньо проводив переговори і отримав гроші. Співробітники спецслужби затримали військових в Києві та Кіровоградської області, де здійснювався ремонт будівлі. Відкрито кримінальну виробництво за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів корупції посадовцями Нацгвардії “, – сказано в повідомленні.

Як повідомляє “Моя Олександрія”, редакція отримала підтвердження, що мова йде про Київ і Олександрію. За словами джерела в правоохоронних органах, який побажав не фігурувати у пресі, слідчі дії в Олександрії проводилися 24 січня.

Джерело повідомило, що олександрійський військовий виступив посередником. Його завданням було отримати гроші для київського військового. Єдине “але” – джерело говорить про суму 15 000 гривень, а не 20 000.

Командир військової частини 2269 Руслан Яковлєв на питання про проведення слідчих дій в Олександрії не зміг ні підтвердити цю інформацію, ні спростувати її: “Не знаю, вперше чую”, – сказав він і кинув слухавку.

Крім сайту СБУ інформація про хабар розміщена на офіційному сайті Військової прокуратури Південного регіону України та на сторінці головного військового прокурора країни Анатолія Матіоса в Facebook. До речі, в цих повідомленнях озвучується сума 15 000 гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар