Бюджетна комісія погодила кошторис міста на наступний рік

Сьогодні після тривалих дискусій члени постійної комісії міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку схвалили проект бюджету, який вже завтра розгляне депутатський корпус.

На засіданні комісії завітали міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Володимир Смірнов. Обговорення цього питання тривало понад дві години.

В результаті “за” проект кіровоградського бюджету-2016 проголосували 4 члени комісіі з 7. Утрималися Андрій Табалов, Катерина Шамардіна та Олег Краснокутський.

Саме ці троє членів комісії виступали з найбільшою критикою проекту бюджету. У Андрія Табалова та Катерини Шамардіної прететензії були до того, що проект не обговорювався з громадськістю, і невідомо яким був принцип вибору об’єктів фінансування. Олег Краснокутський назвав проект бюджету в цій редакції таким, що повністю руйнує принципи децентралізації.

Зрештою, завдяки голосам Федора Згривця, Ігоря Волкова, Сергія Горбовського та Олександра Цертія цей проект бюджет таки було погоджено.

Читайте також: Вбивчий бюджет: через законодавчі зміни Кіровоградщина може втрати 200 млн грн

Зазначимо, що навіть члени комісії, які підтримали цей проект бюджету, визнали його недосконалість та небезпеку для економіки регіону. Але, обмежені часовими рамками Бюджетного кодексу, вони прийняли матрицю бюджету, його кістяк, аби далі, після прийняття держбюджету та податкових реформ, вносити відповідні зміни.

Завтра депутатський корпус розгляне цей варіант бюджету міста на черговому засіданні Кіровоградської міськради.

Нагадаємо, частина депутатів Кіровоградської міськради раніше закликала колег підтримати їх звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з проханням не допустити прийняття в запропонованому вигляді держбюджету та низки законопроектів. За їх словами така версія бюджету країни ставить під загрозу розвиток Кіровоградського регіону і виконання місцевими органами самоврядування програм і функцій щодо підтримки та функціонування соціальної та гуманітарної сфери, нівелює досягнення у процесі децентралізації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар