Кіровоград: засуджений до довічного ув’язнення – майстер вишивки (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Учора, 22 грудня, Кіровоградську установу виконання покарань (№14) відвідали представники обласного телеканалу «Кіровоград». Приводом візиту стала зустріч з засудженим до довічного позбавлення волі, який утримується в установі і славиться своїми творчими талантами, а саме вишивками.

   Засуджений – обдарований та обізнаний у своїй справі майстер. Виявилось, що вишита сорочка під назвою «Моя Україна», яка нещодавно була відправлена на конкурс талантів серед довічно ув’язнених (присвячений 1000-річному ювілею з дня представлення святого рівноапостольного великого князя Володимира, хрестителя Київської Русі) є далеко не єдиним доробком майстра. Список створених робіт налічує близько п’ятдесяти витворів, серед яких, образ святого Миколая та святої Марії, над завершенням якого засуджений зараз працює.

Варто відзначити, що найбільше здивувала присутніх якість та акуратність виконаних робіт. Жодного недоліку та помилки в стежках, а обличчя й зворотна сторона виробу є дзеркальним відображенням одна одної, що зустрічається дуже рідко і в котрий раз доводить справжню талановитість засудженого.

Хоча сам він стверджує, що вишивки виходять чудовими завдяки тому, що майстр приступає до роботи  лише з чистими світлими думками й вірою в Бога: у іншому випадку братись до роботи не варто.

За матеріалами Кіровоградської  установи виконання покарань управління ДПтС України в Кіровоградській області (№14).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар