Кіровоград: рятувальники пройшли випробування смугою психологічної підготовки (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 17 грудня, на території навчального полігону Управління ДСНС України у Кіровоградській області на смузі психологічної підготовки пройшли заняття з підпорядкованими підрозділами оперативно-рятувальної служби Кіровоградщини.

Здійснюючи рятувальні операції, працівники оперативно-рятувальної служби працюють у задимленому середовищі, в умовах високих температур, загрози вибухів, на висотах та у підвалах. Але незважаючи на такі умови роботи та психологічну напругу, необхідно у лічені секунди прийняти правильне рішення.

Тому сформувати у рятувальників високі вольові та професійно-бойові якості можливо лише під час проведення пожежно-тактичних занять та тренувань у теплодимокамері. Спеціальна психологічна підготовка відбувається і на вогневих психологічних смугах: тут імітуються обставини, що максимально наближені до реальних.

 На смузі створюються характерні труднощі та перешкоди, вводяться елементи несподіванки та обмежуються часові рамки. Саме за таких умов співробітники пожежно-рятувальних підрозділів Кіровоградщини, в апаратах захисту органів дихання та тепловідбивних костюмах, підвищували свою професійну майстерність та демонстрували готовність до виконання завдань за призначенням.

Варто відзначити, що виконання поставлених завдань у змодельованій надзвичайній ситуації, дало змогу вдосконалити навички особового складу при роботі в апаратах захисту органів дихання, перевірити знання прийомів роботи у небезпечному середовищі. Результати занять засвідчили, що кіровоградські рятувальники мають високий рівень готовності до виконання дій за призначенням.

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар