Під час операції лікарі сказали, що вирізати пухлину кіровоградцю пізно. Потрібні донори 3+ групи крові

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

“Жив, учився, працював як і всі. Заболіло-переболіло та і все. Коли зовсім скрутило, пішов у лікарню – діагноз – неоперабельний рак нирок”, – розповідає 41-річний кіровоградець Юрій Єсипака.

“У травні пробували робити операцію. Скільки хворію? А хто його знає”, – каже онкохворий.

Юрій працює у будівельній бригаді, тому до болю в спині звик. Але після нового року ставало все гірше і гірше. Чоловік не міг ні нагнутись, ні працювати нормально. Пішов у Кіровоградську обласну лікарню. “Думав, що щось із поясницею. Повного обстеження не робили. Мовляв, випадок простий”, – так Юрій пролікувався кілька місяців. Але чоловіку ставало гірше.

Тоді лікар виписав йому направлення у онкодиспансер. Після повного обстеження Юрія відправили до київського Інституту раку. Там сказали, що чоловік просто втратив багато часу.

“Я думаю, що якби не відправляли на Київ, а тут зробили операцію відразу, то все могло би бути краще,” – каже онкохворий.

У Києві робити операцію не було сенсу – вона здавалась не складною, плюс до того аналізи та знімки вказували на безпечність процедури. У травні цього року в Кіровограді під час операції лікарі побачили, що видаляти пухлину вже пізно.

“Буквально на тиждень-два спізнились. Я упустив дуже багато часу. Звернувся до лікаря, коли було вже пізно”, – розповідає чоловік.

Зараз Юрій знаходиться в онкдиспансері. Самостійно чоловік майже не рухається – встає тільки поїсти. Гемоглобін у його крові постійно падає  і лікарі не можуть знайти тому причину. Доводиться щомісяця шукати 4-5 донорів, щоб збільшити кількість залізовмісного білка еритроцитів. Тільки за умови нормального рівня гемоглобіну пацієнту можна крапати кислоту, яка заповільнює ріст ракових клітин.

Увесь цей час Юрій Єсипака шукав донорів самотужки. Але всі, хто міг, уже здав кров. Тим паче перед новорічними святами донорів знайти практично неможливо. До того ж для гемоглобіну, необхідна група крові саме резусу пацієнта – третя позитивна.

“Будемо сподіватись на Бога і на небайдужих людей. Самі ми не впораємось із цим”, – каже онкохворий.

Кров можна здати на Кіровоградській обласній станції переливання крові (Преображенська, 88 – навпроти Кіровоградської дитячої обласної лікарні) з 8:00 до 12:00 години. При собі мати паспорт. Обов’язково вказати, що кров для Юрія Єсипаки.

гаряча лінія 2Як підготуватись до донорства можна дізнатись за телефонами: 0994413914, 0971887009 – Ольга, координатор Асоціації молодих донорів України у Кіровоградській області.

Телефон Юрія Єсипаки – 050 829 31 66

Для довідки: Рак нирки становить 2-3% від всіх онкологічних захворювань, а в дорослому Урологія Займає 3-е місце після раку простати і раку сечового міхура. Переважно рак нирки виявляється в пацієнтів 40-60 років, при цьому у чоловіків статистично в 2-3 рази частіше, ніж у жінок. Відповідно до сучасних поглядів, рак нирки є поліетіологічним захворюванням; його розвиток може бути викликаний самими різними факторами і впливами: генетичними, гормональними, хімічними, імунологічних, променевими і т. д.

Симптоми

Рак нирки при невеликих розмірах пухлини може протікати безсимптомно. Виникаючі в пацієнтів прояви раку нирки відрізняються різноманітністю, середовища них виділяють ренальную і екстраренальние симптоми.

До ренальних ознаками раку нирки відноситься тріада: наявність крові в сечі (гематурія), біль в області попереку і пальпаторно визначається освіту на стороні поразки. Одночасна поява всіх симптомів характерне для великих пухлин при запущених процесі, на більш ранніх стадіях виявляються один або рідше дві ознаки.

Гематурія є патогномонічним ознакою раку нирки, може з’являтися одноразово або періодично вже на ранніх етапах захворювання. Гематурія при раку нирки може починатися несподівано, безболісно при задовільно загальному самопочутті, може бути незначною (мікрогематурія) і тотальної (макрогематурія). Макрогематурія виникає в результаті пошкодження кровоносних судин при проростання пухлини в ниркову паренхіму, здавленні нею внутрішньониркової вен. Виділення з сечею червоподібний кров’яних згустків супроводжується почечними коліками. Виражена гематурія при запущених раку нирки може призвести до анемії, обтурації сечоводу, тампонаді сечового міхура кровяними згустку і гострій затримці сечі.

Болі з боку ураження є пізнім ознакою раку нирки. Вони носять тупий, ниючий характер і обумовлені здавленням нервових закінчень при внутрішній інвазії пухлини і розтягуванні ниркової капсули. Рак нирки пальпується в основному на третій або четвертій стадіях як щільне, горбисте утворення.

До екстраренальних симптомів раку нирки відносять: паранеопластический синдром (слабкість, втрату апетиту і ваги, пітливість, підвищення температури, артеріальну гіпертензія), синдром здавлення нижньої порожнистої вени (симптоматичне варикоцеле, бібліотеки ніг, розширення підшкірних вен черевної стінки, тромбоз глибоких вен нижніх кінцівок) , синдром Штауффера (дисфункцію печінки).

Підвищення температури тіла при раку нирки тривалий, значення частіше субфебрильна, але іноді – високі фебрильні, можуть коливатися від нормальних величин до підвищених. На ранніх стадіях раку нирки гіпертермія обумовлена імунної реакцією організму на пухлинні антигени, на пізніх – процесами некрозу і запалення.

Різноманітні клінічні симптоми раку нирки можуть бути проявом метастазів пухлини в навколишні тканини і різні органи. Ознаками метастазування раку нирки можуть бути: кашель, кровохаркання (при ураженні легенів), больовий синдром, патологічні переломи (при кісткових метастазах), сильний головний біль, посилення неврологічної симптоматики, постійні невралгії і радикуліти (ураження головного мозку), жовтяниця (при метастазах в печінки).

Рак нирок у дітей (хвороба Вільмса) проявляється збільшенням розміру органу, підвищеною стомлюваністю, худорбою, а також болями різноманітних характеру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар