Кіровоградський міліціонер-герой очолив Національну поліцію Києва

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На основі подання Глави Національної поліції України Хатії Деканоідзе, міністр МВС Арсен Аваков своїм наказом призначив заступником голови Національної поліції України – начальником Головного управління Національної поліції в місті Києві  кіровоградського міліціонера Андрія Крищенка.

Про призначення Аваком повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Я впевнений, що це правильний вибір! 9 місяців тому я призначив Андрія Крищенка начальником міліції міста Харкова. Ці місяці найважчої роботи на складних ділянках підтвердили – це був правильний вибір.  Андрій Крищенко – приклад справжнього офіцера й істинного патріота України.

 Як глава міліції Горлівки, ризикуючи життям, захищав український прапор від сепаратистів. Отримав важкі поранення.  За героїзм, проявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність присязі Крищенко нагороджений орденом “За мужність” III ступеня», –написав Аваков.

Нагадаємо, 42-річний полковник міліції Андрій Євгенович Крищенко за роки служби в органах внутрішніх справ обіймав різні керівні посади в Кіровоградській міліції. Потім був переведений до Донецька, де служив до квітня 2014 року. Тут, 14 квітня 2014 року, під час російської інтервенції в Україну, Андрій Крищенко був одним з тих, хто обороняв будівлю Горлівського управління міліції при спробах захоплення його проросійськими сепаратистами. Захищаючи прапор України, він зазнав важких поранень. У квітні 2015 року його призначено начальником ГУ МВС України в Харківській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар