Журналісти викрили в корупції екс-голову райради. За це на них подали до суду

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На  новомиргородське видання  NB подано до суду за два матеріали – «Як отримувати 290% премії – майстер-клас від голови районної ради» та «Доки люди збирають по гривні і останнє віддають для солдат». Співвідповідачами виступають автори цих матеріалів – депутат Ольга Барвінок та журналіст Олена Белінська. 

Про це пише сайт Новомиргород.

«Новомиргородським районним судом розглянуто протокол, складений прокурором Новомиргородського району відносно голови Новомиргородської районної ради, – повідомляє сайт з посиланням на прес-службу прокуратури. – Судом встановлено, що у порушення положень Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», Закону України «Про запобігання корупції», голова Новомиргородської районної ради Чепіжак М.В., будучи суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, при видачі розпоряджень про особисте преміювання упродовж 2014-2015 років не повідомив сесію Новомиргородської районної ради шостого скликання на жодному з її засідань про наявність у нього реального конфлікту інтересів, приймав розпорядження голови Новомиргородської районної ради в умовах реального конфлікту інтересів, чим вчинив адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ч.ч. 1, 2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами судового розгляду, згідно з постановою Новомиргородського районного суду, правопорушника Чепіжака М.В. визнано винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення та накладено на останнього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі три тисячі чотириста гривень на користь держави».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар