Служби зайнятості пропонують АТОшникам Кіровоградщини спектр соціальних послуг

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями, у рамках Всеукраїнської декади зайнятості для учасників АТО та осіб з інвалідністю, в центрах зайнятості Кіровоградської області відбувалися різнопланові інформаційно-довідкові та консультаційні заходи для демобілізованих військовослужбовців.

Проводились різноманітні семінари, тренінги, презентації послуг з професійного навчання, ярмарки вакансій, – під час яких їхні учасники мали змогу отримати чимало корисної інформації щодо працевлаштування, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та оперативного підбору підходящої роботи.

Так, під час семінарів, що проходили в Олександрівському та Новомиргородському районних центрах зайнятості за участі представників органів влади та місцевого самоврядування, військових комісаріатів, громадських організацій та інших соціальних партнерів присутні були поінформовані про послуги, що надає служба зайнятості клієнтам, зміст державних програм підтримки даної категорії громадян, що реалізують їхнє право на санаторно-курортне лікування, отримання пільг на сплату житлово-комунальних послуг тощо.

Фахівці Долинського районного центру зайнятості  провели для учасників АТО презентацію послуг з професійного навчання, під час якої демобілізовані військовослужбовці дізналися про можливості проходження професійної підготовки та перепідготовки за сприяння служби зайнятості.

У Маловисківському районному центрі зайнятості в рамках  Всеукраїнської декади зайнятості для учасників  АТО та осіб з інвалідністю відбувся ярмарок вакансій на замовлення ТОВ «Агро-Прім». Представники роботодавця у ході ярмарку поінформували потенційних працівників про специфіку діяльності підприємства, кадрові потреби, умови праці та рівень її оплати. Крім цього, провели індивідуальні співбесіди з претендентами на заявлені вакансії, за результатами яких буде вирішено питання їх подальшого працевлаштування.

Довідка

У сучасних умовах, одним з пріоритетних напрямків діяльності державної служби зайнятості є робота щодо працевлаштування учасників АТО, трудової адаптації цих осіб з подальшим перетворенням їх на активних і конкурентоспроможних суб’єктів ринку праці.

Процес реінтеграції до соціуму військовослужбовців, демобілізованих із зони проведення антитерористичної операції, досить складний і багатогранний. Не менш проблематичним є питання повернення осіб цієї категорії в систему реальних трудових відносин, яке потребує комплексного підходу до свого вирішення.

За сприяння служби зайнятості, громадяни цієї категорії можуть пройти професійне навчання, перепідготовку, підвищити кваліфікацію, взяти участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру й започаткувати власну справу.

За матеріалами відділу організаційної та інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар