На Кіровоградщині прокуратура повернула державі землі вартістю понад 14 млн грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями, за співпраці органів прокуратури регіону та територіального відділу державної виконавчої служби, забезпечено повне виконання рішень суду щодо повернення до державної власності земельних ділянок площею понад 1600 га і вартістю більше ніж 14 млн грн.

Указані землі були передані в оренду державному підприємству «СГП Промінь» за розпорядженням Олександрівської районної державної адміністрації з порушенням вимог законодавства та без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації. Відразу після укладення договорів оренди, державним підприємством усі землі передано в суборенду київському приватному сільськогосподарському підприємству, що дало останньому змогу уникнути проведення аукціону.

З метою відновлення законності заступник прокурора області та прокурор Олександрівського району звернулись до суду з позовами про визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок та зобов’язання повернути їх у власність держави. Судом найвищої інстанції позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі. Рішення суду наразі виконано.

Нагадаємо, у травні поточного року за позовом прокуратури судом найвищої інстанції визнано незаконним  розпорядження голови Олександрівської районної державної адміністрації щодо надання в оренду зазначених земель.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар