Українська Нацполіція: професійне свято, емблема, законодавство

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Президент України Петро Порошенко підписав указ про святкування 4 серпня Дня Національної поліції. Відповідний указ №693/2015 розміщений на сайті глави держави.

Повідомляє 112

“Враховуючи значення і роль Національної поліції України у виконанні завдань по охороні прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримки публічної безпеки та порядку, глава держави встановив в Україні нове свято – День Національної поліції України”, – йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Починаючи з 2016 року, це свято відзначатиметься 4 серпня – в день підписання президентом закону “Про Національну поліцію”. При цьому, інформує прес-служба глави держави, День міліції більше в Україні відзначатися не буде.

Також Порошенко затвердив символіку Національної поліції указом №692/2015.

поліція 2Емблемою Національної поліції є срібна (біла) восьмикутна промениста зірка, в центрі якої розміщено малий Державний Герб України. Прапором Національної поліції є прямокутне полотнище синього кольору, в центрі якого розміщена емблема Національної поліції України. Зазначається, що цим Указом затверджено також зразок службового прапора територіального органу, науково-дослідної установи Національної поліції України.

Крім цього президент підписав указ №691/2015 “Про перелік посад, які можуть бути заміщені поліцейськими в державних органах, установах і організаціях” з чітким переліком посад в центральному апараті та структурних підрозділах Міністерства внутрішніх справ та установах і організаціях, що належать до сфери управління МВС. Цей указ набирає чинності з дня його опублікування та втрачає чинність з 1 січня 2017 року.

Зазначимо, що проект закону про Національну поліції набув чинності 7 листопада. При цьому законом Про Нацполіцію, який президент Порошенко підписав 4 серпня, передбачений перехідний період і переатестація для співробітників ОВС.

Отже, поліція до 31 грудня 2016 р. може використовувати службові посвідчення, бланки та емблему МВС.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар