Донорство: кіровоградці надто зайняті, щоб рятувати чуже життя (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У понеділок, 7 грудня, у Кіровограді стартував тиждень донорства від ФРІ та Асоціації молодих донорів України (АДМУ) у Кіровоградській області.

Це вже друга донорська акція від ФРІ у Кіровограді. Цього разу до Фундації регіональних ініціатив приєдналась і Асоціація донорів.

“Ми провели кращу роботу у підготовці до донорської акції, ніж минулого разу: більш активно анонсували акцію в ЗМІ та соцмережах. Проте результат такий, як і минулого разу – близько 20 донорів”, – каже голова осередку ФРІ та волонтер АДМУ Дмитро Бабак.

Читайте також: Кіровоградських донорів “забракували” через низький гемоглобін (ФОТО)

За словами Дмитра у пабліку акції було близько тисячі людей,  половина з тих виявили ініціативу.  50 – заповнили анкету, з яких близько 20 – прийшли здавати кров.

“Зараз не дуже вдалий час. Багато студентів на сесії. І, традиційно, люди на роботі. Хоч після забору крові лікар дає довідку на два дні відгулів, але всі кажуть, що це лише фікція. Мовляв, на роботі не радіють таким “офіційним прогулам”, – каже Дмитро Бабак.

Незважаючи на те, що небагато людей здали кров цього разу, Дмитро, як організатор, задоволений результатом: “Ми активно висвітлювали інформацію про донорство. Тож попрацювали, так би мовити, на майбутнє. Ми розповідаємо про важливість здачі крові і пропагуємо донорство”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар