Молодих кіровоградських спецпризначенців готують за унікальною програмою

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 10 грудня, презентували унікальну програму з підготовки та перепідготовки військовослужбовців, яку вже апробовують у Кіровограді на базі 3-го полку спецпризначення.

“Півтора роки тому Спортивний комітет України спільно з ЗСУ розпочав проект із підготовки активу ЗСУ. За цей час проект працював на базі Миколаївського полку, Київських підрозділів, “Азову” та “Айдару”, – каже співкоординатор проекту Український спортивний батальйон та один з інструкторів Олег Ветров.

Всеукраїнський проект Український спортивний батальйон – це об’єднання кількох потужних організації, а саме Українського спортивного комітету, Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни, Центру медико-психологічної допомоги КОМПАС.

На Кіровоградщині програма стартувала чотири тижні тому на базі та 3 полку спеціального призначення і зараз знаходиться на завершальному етапі: завтра здаються останні модулі.

“Для програми ми обрали молодих контрактників – навчання саме таких бійців є найбільш ефективним. Це не означає, що ми не можемо навчити бійців самі. Багато інструкторів гинуть або отримують поранення в зоні АТО. Втрачається досвід. Ми прийняли допомогу в навчанні, бо нам її запропонували”, – каже майор 3 полку спеціального призначення, координатор проведення програми підготовки в полку Андрій Мунтян.

Щотижня до Кіровограда приїздили тренери з Сум, Черкас, які навчали бійців за різними напрямками: психологія, військова топографія, рукопашний бій, різні види військової медицини.

За результатами програми представники проекту та військові розроблять спільну єдину систему, яка врахує помилки минулої буде більш ефективною.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар