Антимонопольний комітет не зміг оштрафувати кіровоградські аптеки через брак грошей на судовий збір

Господарський суд Кіровоградської області повернув без розгляду дві позовні заяви Кіровоградського обласного територіального відділення АМКУ (антимонопольний комітет) щодо стягнення з ТОВ «Соло-Фарм» штрафу на суму 156 тис грн. Про це йдеться в рішенні суду від 26-го та в рішенні від 27-го листопада, пишуть “Наші гроші”.

Суд відмовився приймати позовні заяву АМКУ через несплату комітетом судового збору.

У Комітеті пояснили, що з 1 вересня набрали чинності зміни до законодавства, якими АМКУ було виключено з переліку осіб, що мали пільги при сплаті судового збору. Але в держбюджеті не було передбачено коштів для Комітету на оплату судових позовів. АМКУ звернувся до Кабінету Міністрів та Міністерства юстиції з проханням вирішити це питання, але розмір видатків для відомства не було збільшено.

В свою чергу, суд відмовився відстрочити для АМКУ сплату судового збору.

На офіційному сайті Кіровоградського обласного територіального відділення АМКУ є інформація, що в 2014 році було прийнято рішення про порушення ТОВ «Соло-фарм» закону «Про захист від недобросовісної конкуренції». Згідно матеріалів справи, в мережі аптек, що належить фірмі, надавались неправдиві відомості щодо знижок на певні групи товарів.

ТОВ «Соло-Фарм» належить Кравченко Тетяні Віталіївні. Окрім того Тетяна Кравченко, разом зі своїм чоловіком Кравченко Владленом Олеговичем, котрий працює лікарем-акушером «Обаласного центру планування сім’ї і репродукції людини», є співвласниками ТОВ «Терра-Тіко» і ТОВ «Терра Фарм», які також спеціалізуються на торгівлі ліками. Ще одна фірма – ТОВ «Полоса-Фарм», нажелить самому Владлену Кравченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар