Явище незаконного звільнення мобілізованих працівників досі є актуальною проблемою

У рамках Всеукраїнської декади зайнятості учасників антитерористичної операції та громадян з інвалідністю в Інформаційно-консультаційному центрі обласного центру зайнятості відбулося чергове засідання кадрового клубу, повідомляє прес-служба обласного центру зайнятості.

До участі в заході були залучені представники управління Держпраці в області, департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Під час засідання сторони обговорили питання, пов’язані з додержанням роботодавцями законодавства про працю щодо демобілізованих військовослужбовців, осіб з інвалідністю та мобілізованих працівників.

Начальник відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці в області О. Хіміч поінформувала присутніх про специфіку збереження робочих місць та заробітної плати за мобілізованими працівниками, акцентуючи їхню увагу на пільгах та гарантіях, якими держава забезпечує осіб цієї категорії, а саме: надання додаткової оплачуваної відпустки, зарахування періоду служби в Збройних Силах України до загального стажу роботи, працевлаштування в державні структури поза конкурсом тощо. О. Хіміч зазначила, що на даний час однією з найбільш актуальних проблем у системі праці є незаконне звільнення мобілізованих працівників за ініціативи роботодавця.

Окрім питань, що стосуються соціального захисту учасників АТО та демобілізованих військовослужбовців, сторони соціального діалогу обговорили, якими гарантіями забезпечуються особи з обмеженими фізичними можливостями. Так, представник Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів О. Поліщук у своєму виступі акцентувала увагу представників роботодавців на адміністративно-господарських санкціях, що будуть застосовуватися до них в разі невиконання встановленого 4-відсоткового нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар