В Олександрії затягують оформлення землі у власність воїнів АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Начальник управління держгеокадастру Олександрійського району в Кіровоградській області затягує оформлення земельних ділянок у власність деяким учасникам АТО. 

Про це Першій електронній повідомив Сергій Григор’єв, директор приватної землевпорядної організації, яка з початку 2015 року виготовляє документи на земельні ділянки учасникам АТО за  “Державною програмою “Земля АТО”.

За його словами, на початку 2015 року учасники АТО звернулися до управління держгеокадастру у Кіровоградській області з заявами про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність 2 га землі для ведення особистого селянського господарства.

“Через два три місяця вони отримали накази і 10 учасників АТО звернулись до нашої організації. Ми розробили документацію, погодили та отримали позитивний висновок управління держгеокадастру Олександрійського району в Кіровоградській області, так як на цих землях є особливо цінні грунти відправили проект на державну землевпорядну експертизу”, – розповів  Сергій Григор’єв.

У той час інша землевпорядна організація розробляє з тогож поля іншому учаснику АТО свій проект. Його погоджує у начальник управління держгеокадастру Олександрійського району в Кіровоградській області без урахування раніше погодженої нашої схеми розподілу земельних ділянок та без експертизи реєструє ділянки в державному земельному кадастрі.

“Після даних дій на публічній кадастровій карті ми виявили неточності та попередили начальника управління, що потрібно їх виправити, бо земельні ділянки на які ми розробляли проект і отримали позитивний висновок державної землевпорядної експертизи кадастровий реєстратор не зареєструє бо буде накладка. – зазначив  Сергій Григор’єв. – Так і трапилось: кадастровий реєстратор відмовив в реєстрації наших ділянок но на інших вигаданих підстав, крім того пропустивши термін на 5 днів на обробку заяв. Вбачаю в діях начальника управління держгеокадастру Олександрійського району в Кіровоградській області повну безвідповідальність, непрофесіоналізм, бюрократичне затягування оформлення земельних ділянок у власність учасникам АТО”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар