У Кіровограді “вдарили” автопробігом по рабству (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні у Кіровограді стартував загальноукраїнський автопробіг “На запчастини – тільки машини!” присвячений Міжнародному дню боротьби за скасування рабства. Організатори розпочали свою акцію з-під стін Кіровоградського медичного коледжу.

В нашому місті акцію організували члени Всеукраїнської коаліції громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, та громадська організація «Обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва» в Кіровограді спільно з обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д. Чижевського за підтримки представництва в Україні Міжнародної організації з міграції (МОМ).
Об 11 годині учасники автопробігу прибули до Кіровоградського медичного коледжу, де на них вже чекали студенти вузу. Молодь ознайомили з метою акції і вручили юним медикам прапорці та листівки з відповідною інформацією.

“Організатори акції звернулися до нас з проханням підтримати їх ініціативу, і ми радо погодилися. Найчастіше жертвами рабства стають саме неознайомлені молоді люди, які наприклад, влаштовуються на роботу за кордон. Тому ми погодилися взяти участь у акції, аби ознайомити студентів з цією проблемою”, – розповіла кореспонденту Першої електронної директор Кіровоградського медичного коледжу Світлана Бондарь.

Після спілкування зі студентами-медиками активісти вирушили до Кіровоградського інституту розвитку людини «Україна», аби провести таку саму акцію і там.

Потім автопробіг попрямує до Бережинки, Первозванівки та Вільного, де активісти передадуть інформаційні матеріали сілським бібліотекам. Завершиться акція о 14.30 біля ОУНБ ім. Д. Чижевського.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар