На Луганщині бійці батальйону “Кіровоград” затримали екс-сепаратиста

У місті Лисичанську, що в Луганській області, правоохоронці затримали раніше судимого 26-річного жителя міста Алчевська, який входив до складу НЗФ так званої «Луганської народної республіки». Про це повідомляє «Преса України».

Як розповіли в прес-службі МВС, співробітники Лисичанського відділу поліції спільно із співробітниками батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Кіровоград» затримали раніше судимого 26-річного жителя міста Алчевська, який був активним учасником НЗФ так званої «ЛНР».

Правоохоронці дізналися, що минулого року чоловік примкнув до  одного з підрозділів терористів «ЛНР». Від керівників сепаратистів, найманець отримував завдання чергувати на блокпості в окупованому Зоринську.

Відомо, що затриманий перебуваючи в терористичному підрозділі брав участь у боях зі Збройними силами України. Відомо, що бойовик воював проти сил АТО поблизу Дебальцеве.

Бойовик після затримання розповів правоохоронцям, що розчарувався у так званій «місцевій владі» та втік з розташування терористів.

Чоловік пішки, оминаючи контрольні пункти перетину на лінії розмежування, прийшов до Лисичанська. Тут він і втрапив у лабети правоохоронців.

«Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частини 2 статті 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі», – зазначили в прес-службі МВС.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України затримали в Луцьку члена терористичної організації «Донецька народна республіка».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар