В Інгул запустили судака та сома (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями в районі Новомиколаївського пляжу на річці Інгул в м. Кіровограді відбулась довгоочікувана подія – зариблення водойми судаком та сомом, яке було ініційовано, організовано та здійснено громадськими активістами, небайдужими до стану відтворення, розвитку рибного різномаїття, якісного та кількісного складу місцевих водних мешканців Кіровоградщини.

Повідомляє сайт Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області.

Свідками вселення малька до нової домівки виступили активісти рибацької спільноти Кіровограда, представники Кіровоградрибоохорони та місцевого телебачення.

Один з керівників Кіровоградського обласного риболовного клубу Кисельов Олег Дмитрович повідомив, що увесь минулий рік активісти шукали малька судака та щуки, вирішували питання придбання малька, пошуку спонсорів, та питання транспортування придбаного малька до місця його випуску в річку Інгул. Нарешті придбали зарибок в с. Гарманівка в Компаніївському районі Кіровоградської області в кількості 31 кг сома та 58 кг судака, розмір придбаних особин від 100 грамів до 1,5 кг, серед них і особини у зрілому віці, які здатні до розмноження. Весь зарибок доставлений до річки Інгул, ні одна з придбаних особин не загинула та всі були успішно випущені у воду.

Наразі необхідно зберегти запущену рибу у водойму в тому ж кількісному складі та надати їй можливість розмножитися.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар